Dit heerlijke recept ‘Groentequiche met geitenkaas’ is samengesteld door Maaike Coljé. Lees het hieronder of download het recept.
Ingrediënten
Quiche deeg:
– 150 gram speltmeel
– 75 gram roomboter
– snuf zout
Vulling:
– 5 eieren
– 200 ml kookroom
– 1 ui
– 500 gram groente (champignons, spinazie, doperwten)
– 2 tl provençaalse kruiden
– 2 el paneermeel
– peper en zout
Topping:
– 100 gram geitenkaas
– 50 gram walnoten
– zongedroogde tomaten
Bereidingswijze
- Kneed de ingrediënten voor de bodem door elkaar tot het een soepel deeg vormt. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
- Bekleed de quichevorm (ingevette springvorm van 24 cm) met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem met paneermeel.
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Klop de eieren los met kookroom, Provençaalse kruiden en zout en peper.
- Fruit de ui 5 minuten in een roerbakpan. Voeg vervolgens de champignons en doperwten toe en laat de spinazie slinken in de pan.
- Verdeel de groenten over de bodem en giet het eimengsel er overheen.
- Beleg de quiche met stukjes geitenkaas, walnoten en zongedroogde tomaten.
- Plaats de quiche in de oven voor 45 minuten.
Tip: serveer met een lekkere salade.
Eet smakelijk!