Groentequiche met geitenkaas

Recept: groentequiche met geitenkaas

Dit heerlijke recept ‘Groentequiche met geitenkaas’ is samengesteld door Maaike Coljé. Lees het hieronder of download het recept.

Ingrediënten

Quiche deeg:
– 150 gram speltmeel
– 75 gram roomboter
– snuf zout

Vulling:
– 5 eieren
– 200 ml kookroom
– 1 ui
– 500 gram groente (champignons, spinazie, doperwten)
– 2 tl provençaalse kruiden
– 2 el paneermeel
peper en zout

Topping:
– 100 gram geitenkaas
– 50 gram walnoten
zongedroogde tomaten

Bereidingswijze

  1. Kneed de ingrediënten voor de bodem door elkaar tot het een soepel deeg vormt. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
  2. Bekleed de quichevorm (ingevette springvorm van 24 cm) met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem met paneermeel.
  3. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  4. Klop de eieren los met kookroom, Provençaalse kruiden en zout en peper.
  5. Fruit de ui 5 minuten in een roerbakpan. Voeg vervolgens de champignons en doperwten toe en laat de spinazie slinken in de pan.
  6. Verdeel de groenten over de bodem en giet het eimengsel er overheen.
  7. Beleg de quiche met stukjes geitenkaas, walnoten en zongedroogde tomaten.
  8. Plaats de quiche in de oven voor 45 minuten.

Tip: serveer met een lekkere salade.

Eet smakelijk!

Share :