Recept: bananenbrood met een twist

Dit heerlijke recept ‘Bananenbrood met een twist’ is samengesteld door Maaike Coljé. Lees het hieronder of download het recept. “Al jaren is bananenbrood mijn favoriete voeding voor tijdens trainingen. Ik ben voorstander van zo puur mogelijke voeding. Ik voer dat ook door op de fiets door niet steeds verpakte sportrepen mee te nemen maar vooral zelf gebakken repen. Bananenbrood is daarbij mijn meest veelzijdige en meest gebruikte recept. Een lekkere reep die voor mij voelt als steeds een lekkere traktatie op de fiets. En dat met enkel natuurlijke ingrediënten. 

Het fijne aan bananenbrood is dat het zo veelzijdig is. Voor mij dient het als voeding op de fiets maar het kan net zo goed gegeten worden als een gezond voedzaam tussendoortje bij de koffie bijvoorbeeld. Ik pas steeds het basisrecept toe en wissel tussen de smaken die ik toevoeg. Natuurlijk omdat ik gewoon steeds verschillende smaken wil proeven maar ook omdat ik op deze wijze de juiste voedingswaarde behaal. Voeg bijvoorbeeld meer zaden en noten toe voor een reep hoger in gezonde vetten of verrijk het bananenbrood met gedroogde vruchten als pruimen, cranberry of abrikozen. Je kunt er alle kanten mee op. Neem het basisrecept en voeg volledig naar eigen smaak en behoefte een lekkere twist toe. Geniet ervan!

Ingrediënten

– 3 bananen
– 3 eieren
– 5 dadels
– 50 gram honing
– 100 gram speltbloem
– 100 gram speltmeel
– 1 tl baking soda
– 2 tl kaneel
– 2 el karnemelk
– 1 tl vanillearoma

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Pureer de bananen samen met alle natte ingrediënten in een blender of met een staafmixer. Meng in een tweede kom alle droge ingrediënten.
  3. Spatel de natte ingrediënten kort en rustig door de droge ingrediënten.
  4. Spatel de optionele twist naar keuze door het beslag.
  5. Vet de bakvorm in en vul hem met het beslag.
  6. Top het bananenbrood af met een topping naar keuze. Bijvoorbeeld chocoladestukjes of kokosrasp.
  7. Plaats het bananenbrood voor 35 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een satéprikker in het bananenbrood om te controleren of deze gaar is.

Mokka twist

– 50 gram pure chocolade (70%)
– 6 bitterkoekjes
– 30 ml espresso

Kokos cranberry twist

– 2 handjes cranberry’s
– 1 handje kokosrasp

Snickers twist

– 50 gram notenmix gehakt
– 50 gram pure chocolade (70%)

Smakelijk!

Share :