Preicrumble met pruimen en hazelnoot

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Benodigdheden:

  • 4 Stengels prei
  • 100 gr. pruimen
  • 100 ml. kookroom
  • 100 ml. witte wijn
  • Peper en zout
  • 10 gr. boter

Voor de crumble:

  • 50 gr. hazelnoten
  • 50 gr. walnoten
  • 50 gr. emmentaler (geraspt)
  • 50 gr. bloem
  • 60 gr. boter

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. hak voor de crumble de walnoten en hazelnoten fijn.
  • Meng de kaas met de noten , bloem en boter tot een kruimelig deeg.
  • Maak de prei schoon en snipper in ringen.
  • Verhit de boter en stoof de prei aan, kruid met peper en zout.
  • Blus met de wijn en laat 10 minuten stoven.
  • Halveer de pruimen en verwijder de pit.
  • Schep de prei en de pruimen in een ovenschaal en bestrooi met de crumble.
  • Bak 25 a 30 minuten in de oven.

Author

Stan Schoenmakers

Stan Schoenmakers

Meer kookposten

Werkelijke kookworkshops

Nieuwste kookvideo's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *