Koffie proefpakket

Wie op zoek is naar de beste koffiebonen zal vooral veel verschillende koffiebonen moeten uitproberen. Koffieliefhebbers spenderen veel geld aan koffiebonen, omdat de meeste koffiebonen niet goedkoop zijn. Daarom is het ideaal om door middel van een koffie proefpakket kennis te maken met de perfecte koffiebonen voor jou.  

Maak kennis met de lekkerste (direct trade) koffiesmaken van over de hele wereld en ontdek zelf waarom  deze koffiesoorten zo populair bij onze klanten zijn! Dit koffiebonenpakket is speciaal samengesteld uit de best beoordeelde koffies van De Maverick.

Het proefpakket bevat:
– Peru: ongemalen bonen (250 gram)
– Donker Peru: ongemalen bonen (250 gram)
– Colombia: ongemalen bonen (250 gram)
– Guatemala: ongemalen bonen (250 gram)
– Ceylon Green Tea (80 gram)

Waarom een koffie proefpakket?

In de wereld van koffie is voor iedereen een passende smaak te vinden. Onze direct trade koffiebonen zijn uiteenlopend in smaak, roast en herkomst. Zo zit er voor iedere persoonlijke voorkeur de perfecte smaak tussen. Maar wat is dan die perfecte smaak voor jou? Om dit jou wat makkelijker (én voordeliger!) te maken, hebben wij speciaal voor jou een heerlijke koffie proefpakket samengesteld met vier verschillende soorten koffiebonen. Zo kan jij op een makkelijke, lekkere en goedkope manier kennismaken met de verschillende soorten en smaken van De Maverick. 

Wat is direct trade koffie?

Direct Trade koffie is koffie die direct bij de lokale koffieboer is afgenomen. De keten van Direct Trade koffie bevat dus geen extra schakels met koffiehandelaren, groothandels en andere coöperaties zoals bij Fairtrade nog wel het geval is. Ook zijn koffieboeren niet verplicht om certificaten te kopen en, nog belangrijker, kan iedere boer meedoen in deze vrije handel.

Zo weet je tijdens je kopje Direct Trade koffie zeker dat de boer een eerlijke prijs heeft gekregen voor zijn bonen en er daadwerkelijk ook een aanzienlijk bedrag aan overhoudt. Er is gedurende het proces immers niets blijven hangen aan de strijkstokken van tussenschakels.

Direct Trade koffie is dus zowel aantrekkelijk voor de afnemer, als de lokale koffieboer. Er is sprake van direct, evenredig contact zonder tussenkomst van ondersteunende organisaties. Dit maakt het voor beide partijen gunstig om samen te werken. Koffiebranderijen ervaren dergelijke samenwerkingen als zeer positief, omdat zij daadwerkelijk contact hebben met de leverancier en zo kunnen bijdragen aan de producten, werkwijze en oogst. Zo gaan zij met regelmaat op werkbezoek bij de lokale koffieboeren om de voortgang te bespreken en kijken ze of er wordt voldaan aan de afgesproken voorwaarden.

Een proefpakket als cadeau

Een koffiebonen proefpakket is leuk als een cadeautje voor iedere koffieliefhebber, maar natuurlijk ook leuk voor jezelf wanneer je verschillende soorten koffie wilt uitproberen. Ken je iemand die een echte koffieliefhebber is en open staat voor nieuwe smaken? Dan is dit cadeau perfect! Het proefpakket is bij ons verkrijgbaar vanaf €24,95. Bestel je het bij ons en is het een cadeautje? Dan kun je het direct bij de ontvanger thuis laten bezorgen. Om dit te doen vul je bij het afrekenen als verzendadres het adres van de ontvanger in. 

Is de ontvanger ook een theeliefhebber? Dan is het koffie- en theeproefpakket ook een leuk idee!