De voordelen van natuurlijke en plasticvrije shampoo

Natuurlijke en plasticvrije shampoos zijn tegenwoordig steeds populairder geworden. Steeds meer mensen zijn namelijk op zoek naar duurzamere alternatieven in hun dagelijks leven. In dit blogartikel nemen we je mee in de voordelen van natuurlijke en plasticvrije shampoos, hoe je de juiste shampoo uitkiest en hoe je deze shampoo kunt gebruiken. 

Wat zijn natuurlijke en plasticvrije shampoos?

Natuurlijke shampoos zijn gemaakt van ingrediënten die afkomstig zijn uit de natuur, zonder synthetische chemicaliën of kunstmatige toevoegingen. Deze shampoos bevatten vaak plantaardige oliën, botanische extracten en essentiële oliën om het haar op een milde en natuurlijke manier te reinigen en te verzorgen. Ze zijn doorgaans vrij van sulfaten, parabenen, siliconen en andere schadelijke stoffen die vaak in conventionele shampoos verwerkt zijn.

Plasticvrije shampoos zijn shampoos die worden verpakt zonder gebruik van plastic. Ze kunnen verkrijgbaar zijn in verschillende vormen zoals vaste Shampoo Bars, poeders, tabletten of in glazen flessen of metalen blikken. Ze zijn ontworpen om de hoeveelheid plastic afval te verminderen en de impact op het milieu te minimaliseren.

De voordelen van een natuurlijke en plasticvrije shampoo

Het gebruik van een natuurlijke en plasticvrije shampoo heeft verschillende voordelen voor zowel het milieu als de consument. Zie hieronder de belangrijkste voordelen:

 • Milieuvriendelijk: 
  Een van de grootste voordelen van natuurlijke en plasticvrije shampoos is dat ze beter zijn voor het milieu. Conventionele shampoos bevatten vaak schadelijke chemicaliën en worden vaak verpakt in plastic flessen die bijdragen aan de wereldwijde plasticvervuiling. In tegenstelling hiermee worden natuurlijke en plasticvrije shampoos gemaakt van natuurlijke ingrediënten die biologisch afbreekbaar zijn en geen schadelijke stoffen achterlaten in het milieu. Bovendien worden ze verpakt in duurzame materialen zoals karton of blik waardoor ze een veel lagere ecologische voetafdruk hebben.
 • Gezonder voor de huid en het haar: 
  Natuurlijke shampoos zijn vaak vrij van schadelijke chemicaliën zoals sulfaten, parabenen en siliconen, die kunnen leiden tot irritatie van de huid en het haar. In plaats daarvan bevatten ze natuurlijke ingrediënten die de gezondheid van de huid en het haar bevorderen, zoals plantaardige oliën, kruidenextracten en essentiële oliën. Dit kan leiden tot gezonder haar en een gezondere hoofdhuid, vooral voor mensen met een gevoelige huid of haarproblemen.
 • Cruelty-free en veganistisch:
  Natuurlijke en plasticvrije shampoos zijn vaak cruelty-free en veganistisch. Dit betekent dat ze niet getest worden op dieren en geen dierlijke ingrediënten bevatten. Voor milieubewuste consument die zich inzetten voor dierenwelzijn en ethische producten is dit een belangrijk aspect. 
 • Duurzaam en zuinig in gebruik:
  Natuurlijke en plasticvrije shampoos zijn vaak geconcentreerder en gaan langer mee dan conventionele shampoos. Dit betekent dat je minder product nodig hebt per wasbeurt waardoor je geld bespaart en minder afval produceert. Zo zijn er solid shampoobars die compact zijn, lang meegaan en gemakkelijk mee te nemen zijn op reis. Ze zijn ook zeer zuinig in gebruik en kunnen tot wel 90 wasbeurten meegaan. Dit is dus een duurzame en economische keuze.
 • Diverse keuzes voor verschillende haartypes:
  Natuurlijke en plasticvrije shampoos zijn er in verschillende varianten om aan de behoeften van verschillende haartypes te voldoen. Of je nu droog, vet, fijn, krullend of gekleurd haar hebt er is waarschijnlijk een natuurlijke shampoo die geschikt is voor jou.

Hoe kies je de juiste Shampoo Bar voor jouw haar?

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende soorten Shampoo Bars, maar hoe weet je nou welke jij moet gebruiken? HappySoaps biedt natuurlijke en plasticvrije shampoos in de vorm van Shampoo Bars die goed zijn voor je haar, de planeet en de dieren. Ze zijn duurzaam, zuinig in gebruik en geschikt voor verschillende haartypes. Om te kijken welke natuurlijke en plasticvrije shampoo bij jouw haartype en behoeften past hebben wij 5 populaire Shampoo Bars van HappySoaps op een rijtje gezet:

 • Aloë You Vera Much: Deze Shampoo Bar is geschikt voor droog haar en bevat aloë vera, wat bekend staat om zijn hydraterende eigenschappen. Het helpt om het haar te voeden en te hydrateren waardoor het zacht en glanzend wordt.
 • Purple Rain: Deze Shampoo Bar is geschikt voor dagelijks gebruik en geschikt voor alle haartypes. Het reinigt het haar op milde wijze, verzorgt en hydrateert het haar Deze Bar met lavendel heeft een kalmerende en verfrissende werking op het haar en de (hoofd)huid. https://demaverick.nl/shop/shampoo-bar-purple-rain/
 • Charming Charcoal & Sweet Sandal: Deze Shampoo Bar reinigt, ontgift en verzorgt het haar. Het bevat actieve houtskool voor ontgifting, natuurlijke ingrediënten voor hydratatie en verzachting en heeft een heerlijke zoete sandelhoutgeur.
 • In Need of Vitamin Sea: Deze Shampoo Bar zal je haar versterken, voeden, de haargroei stimuleren en reinigen. Het bevat zeewier en zeemineralen voor versterking en haargroei en natuurlijke ingrediënten voor voeding en hydratatie.
 • La Vie en Rose: Deze Shampoo Bar hydrateert en verzorgt het haar. Verder geeft deze Bar je een natuurlijke glans op je haar en zal je haar aangenaam naar rozen ruiken. Het bevat roze klei en plantaardige oliën voor verzorging. https://demaverick.nl/shop/shampoo-bar-la-vie-en-rose/

Share :