23EA0E06-1FF9-42C4-89FF-D6E9F268E860

Boekweit Tabouleh met Citroengras en Mint Vinaigrette

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

 

 

 

 

 

 

 

 

Benodigheden:

 

Tabouleh:

  • 300 gr Boekweit
  • 16 cherry tomaatjes
  • Verse munt blaadjes
  • 1 St. Rode ui
  • 1 St. Gele Courgette
  • 1 St. Rode Paprika
  • 1 St. Groene Paprika

 

Tempeh:

  • 250 gr tempeh
  • Scheutje soja saus
  • 1 EL citroengras poeder biologisch (De Maverick webshop)
  • Olijf olie

 

Vinaigrette:

  • 150 gr Olijf olie
  • 40 gr Appel cider azijn
  • 20 gr verse peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr verse mint
  • Zout
  • Zwarte peper

 

Bereidingswijze:

  • Voor de vinaigrette, doe alle ingrediënten in de blender en mix goed door.
  • Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  • Marineer de tempeh met een scheutje soja saus en 1 eetelepel citroengraspoeder  tot de massa onderstaat in  het vocht, laat ongeveer 3 uur marineren.
  • Bak vervolgens krokant in een pan met olijfolie.
  • Voor de Tabouleh spoel de boekweit met koud water en kook vervolgens in ongeveer 12 minuten gaar in ruim kokend water met een snufje zout.
  • Giet af in een vergiet en laat afkoelen.
  • Snij de courgette in kleine blokjes en bak deze kort aan in een pan met olijf olie en hou vervolgens apart.
  • Halveer de cherry tomaatjes, snij de rode ui in dunne ringen, maak beide paprika’s schoon en snij deze ook in kleine blokjes.
  • Meng de afgekoelde boekweit samen met de gesneden groentes, tempeh en de vinaigrette.
  • Snij een paar mint blaadjes fijn en meng dit met de rest van de tabouleh

Author

Stan Schoenmakers

Stan Schoenmakers

Meer kookposten

Werkelijke kookworkshops

Nieuwste kookvideo's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *